Cake Cowboy

Känna, se, smaka och att lära sig hur råvaror fungerar är en konst. En konst att kunna känna hur råvaror harmoniserar, kunna känna smaker i munnen utan att smaka.

Square dance-uppvisning

En lördag för några år sedan var jag på en square dance-uppvisning på Medborgarplatsen i Stockholm. En härlig solig sommardag! När uppvisningen var slut så vandrade jag från Söder i Stockholm ner för Götgatsbacken å längs Norrmälarstrand i min cowboyhatt, boots å min dansutstyrsel å gick in på en restaurang som heter Mälarpavaljongen å tog ett glas vin. Tittade ut över Mälaren och såg ett väldigt vackert par vid min vänstra sida, som var väldigt upptagna i varandra å väldigt förälskade.

Efter en stund hör jag; ”En cowboy!! Wow!!!” Det var en av de förälskade vid min vänstra sida som utropade. De tog kontakt med mig å vi började prata om allt gällande country, vilda western, countrystil. Paret hade bott i USA å hon var därifrån å jobbade som regissör å han kom från Malmö å gjorde kortfilmer å sålde dem till USA. Vi delade en flaska vin å pratade om allt möjligt. Vi blev Facebook-vänner å de begav sig av hem.

Vi hördes inte av på ett år…

Bröllop

En dag fick jag ett meddelande från dem att de skulle gifta sig å de ville att jag skulle göra tårtan. Vi möttes å de sa hur de ville ha sin tårta i smaker, färger, konsistens å utseende. Jag klurade ut hur jag skulle göra tårtan, sätta ihop deras smaker å gjorde en prototyp på hur jag hade tolkat deras idé. Vi träffades igen å jag hade gjort iordning allt som skulle visas å förberett å in kom brudparet… bruden med armarna ut i luften å utbrast när hon fick se mig; ”Markus, you are my Cake Cowboy!” Där i den stunden, i det ögonblicket, landade något i mig å min tanke kom… att detta är mitt företag.

”Everybody, here is the Cake Cowboy!”

När jag sedan levererade tårtan till bröllopet å jag kom med min tårta bland folket på festen å bruden fick se mig så utbrast hon en än gång; ”Everybody, here is the Cake Cowboy!” Där föll allt på plats å jag sa till mig själv att den dagen jag startar mitt företag skall det heta Cake Cowboy!


Kivik, Österlen

Här är jag nu i Kivik utav en slump! Jag ville ha en förändring i mitt liv å tog mig till Skåne för ett tag… tänkte jag… å skulle återvända till Stockholm… men så blev det inte! Jag fick ett erbjudande om att köpa ett företag i Kivik, vilket jag gjorde. För här såg jag min chans att starta Cake Cowboy. En sådan möjlighet får man inte varje dag!

Nu är jag i Kivik å skall driva Cake Cowboy å min Chocolate Saloon med sin egna Ride Away Menu å vill skapa cowboy värld med choklad, praliner, tårtor å bakverk utifrån mig å mitt hjärta. Få skapa mina idéer, tankar å att låta det naturliga tala. Att låta fallenheten utifrån mig själv få skapa med mina händer, ett verk från hjärta å själ.

Jag har min häst som jag rår om å tar hand om var morgon innan min resa tar mig till Kivik för att skapa i choklad.


Livsstil

Jag vill med Cake Cowboy få skapa min livsstil med country, cowboys, choklad å bak. Att få leva mitt liv med det största av mina intressen av country, hästar, cowboy, choklad, praliner, tårtor å att väva ihop detta till en njutning, en upplevelse för dig å mina kunder. Där ni skall känna er välkomna och stå i centrum. Där jag vill skapa bakverk till er utifrån mig. Att komma till Cake Cowboy skall vara att få uppleva å se något nytt varje gång. Att smaker ändras, tårtor skapas å den ena å den andra tårtan å pralinen är inte den andra lik.

Det jordnära

Att möta det jordnära, det skeva, det som inte är det andra likt, det unika, det som bara är som det är, smakar som det skall smaka å att kunna sätta guldkant på det som bara är jag, som jag kan skapa å du få uppleva genom mina smaker å bakverk från mitt hjärta.

Jag önskar och hoppas att du vill följa med mig på min färd mot horisonten av möjligheter att uppleva å få smaka på de verk å skapelser som är i min monter. De är skapade på en passionerad resa i nyfikenhet, smak, färg å konsistens.
All Kärlek, Markus