Passionerad resa i nyfikenhet, färg, smak och konsistens

Cake Cowboy

Känna, se, smaka och att lära sig hur råvaror fungerar är en konst. En konst att kunna känna hur råvaror harmoniserar, kunna känna smaker i munnen utan att smaka.

Square dance-uppvisning

En lördag för några år sedan var jag på en square dance-uppvisning på Medborgarplatsen i Stockholm. En härlig solig sommardag! När uppvisningen var slut så vandrade jag från Söder i Stockholm ner för Götgatsbacken å längs Norrmälarstrand i min cowboyhatt, boots å min dansutstyrsel å gick in på en restaurang som heter Mälarpavaljongen å tog ett glas vin. Tittade ut över Mälaren och såg ett väldigt vackert par vid min vänstra sida, som var väldigt upptagna i varandra å väldigt förälskade.

Efter en stund hör jag; ”En cowboy!! Wow!!!” Det var en av de förälskade vid min vänstra sida som utropade. De tog kontakt med mig å vi började prata om allt gällande country, vilda western, countrystil. Paret hade bott i USA å hon var därifrån å jobbade som regissör å han kom från Malmö å gjorde kortfilmer å sålde dem till USA. Vi delade en flaska vin å pratade om allt möjligt. Vi blev Facebook-vänner å de begav sig av hem.

Vi hördes inte av på ett år…

Bröllop

En dag fick jag ett meddelande från dem att de skulle gifta sig å de ville att jag skulle göra tårtan. Vi möttes å de sa hur de ville ha sin tårta i smaker, färger, konsistens å utseende. Jag klurade ut hur jag skulle göra tårtan, sätta ihop deras smaker å gjorde en prototyp på hur jag hade tolkat deras idé. Vi träffades igen å jag hade gjort iordning allt som skulle visas å förberett å in kom brudparet… bruden med armarna ut i luften å utbrast när hon fick se mig; ”Markus, you are my Cake Cowboy!” Där i den stunden, i det ögonblicket, landade något i mig å min tanke kom… att detta är mitt företag.

”Everybody, here is the Cake Cowboy!”

När jag sedan levererade tårtan till bröllopet å jag kom med min tårta bland folket på festen å bruden fick se mig så utbrast hon en än gång; ”Everybody, here is the Cake Cowboy!” Där föll allt på plats å jag sa till mig själv att den dagen jag startar mitt företag skall det heta Cake Cowboy!

Adress

Cake Cowboy
Södra Hamngatan 4
453 33 Lysekil

Kontakt

Telefon
0523-642520
E-post
hej@cakecowboy.se
©
2024
Alla bildrättigheter m m är förbehållna Cake Cowboy | cakecowboy.se är producerad av mdproduktion.se