"Passionerad resa i nyfikenhet, färg, smak och konsistens"

Känna, se, smaka och att lära sig hur råvaror fungerar är en konst. En konst att kunna känna hur råvaror harmoniserar, kunna känna smaker i munnen utan att smaka.

VÄLKOMNA TILL CAKE COWBOY

Cake Cowboy är en konditor å en Chocolate Saloon i Kivik som skapar i choklad. Praliner, tårtor och bakverk skapas så ekologiskt å jordnära som det går. Vi jobbar med bönder i vår närhet å skapar av deras produkter som ägg, mjölk, bär, frukt mm.

Vi försöker att komma kunden så nära som möjligt i deras önskan å vision om sin beställning av tårta å bakelse. Cake Cowboy försöker att leverera din smak, konsistens och utseende så långt det går och där du å Cake Cowboy kommer i kontakt att få skapa din produkt så nära jag kan utifrån mitt kunnande å känsla.

Jag har alltid haft ett stort intresse av country, vilda western, cowboy, western ridning, square dance, line dance och det som berört countryn.

En lördag för några år sedan var jag på en square dance-uppvisning på Medborgarplatsen i Stockholm. En härlig solig sommardag! När uppvisningen var slut så vandrade jag från Söder i Stockholm ner för Götgatsbacken å längs Norrmälarstrand i min cowboyhatt, boots å min dansutstyrsel å gick in på en restaurang som heter Mälarpavaljongen å tog ett glas vin. Tittade ut över Mälaren och såg ett väldigt vackert par vid min vänstra sida, som var väldigt upptagna i varandra å väldigt förälskade. Efter en stund hör jag; ”En cowboy!! Wow!!!” Det var en av de förälskade vid min vänstra sida som utropade. De tog kontakt med mig å vi började prata om allt gällande country, vilda western, countrystil. Paret hade bott i USA å hon var därifrån å jobbade som regissör å han kom från Malmö å gjorde kortfilmer å sålde dem till USA. Vi delade en flaska vin å pratade om allt möjligt. Vi blev Facebook-vänner å de begav sig av hem.

Vi hördes inte av på ett år…

En dag fick jag ett meddelande från dem att de skulle gifta sig å de ville att jag skulle göra tårtan. Vi möttes å de sa hur de ville ha sin tårta i smaker, färger, konsistens å utseende. Jag klurade ut hur jag skulle göra tårtan, sätta ihop deras smaker å gjorde en prototyp på hur jag hade tolkat deras idé. Vi träffades igen å jag hade gjort iordning allt som skulle visas å förberett å in kom brudparet… bruden med armarna ut i luften å utbrast när hon fick se mig; ”Markus, you are my Cake Cowboy!” Där i den stunden, i det ögonblicket, landade något i mig å min tanke kom… att detta är mitt företag.

När jag sedan levererade tårtan till bröllopet å jag kom med min tårta bland folket på festen å bruden fick se mig så utbrast hon en än gång; ”Everybody, here is the Cake Cowboy!” Där föll allt på plats å jag sa till mig själv att den dagen jag startar mitt företag skall det heta Cake Cowboy!

Här är jag nu i Kivik utav en slump! Jag ville ha en förändring i mitt liv å tog mig till Skåne för ett tag… tänkte jag… å skulle återvända till Stockholm… men så blev det inte! Jag fick ett erbjudande om att köpa ett företag i Kivik, vilket jag gjorde. För här såg jag min chans att starta Cake Cowboy. En sådan möjlighet får man inte varje dag!

Nu är jag i Kivik å skall driva Cake Cowboy å min Chocolate Saloon med sin egna Ride Away Menu å vill skapa cowboy värld med choklad, praliner, tårtor å bakverk utifrån mig å mitt hjärta. Få skapa mina idéer, tankar å att låta det naturliga tala. Att låta fallenheten utifrån mig själv få skapa med mina händer, ett verk från hjärta å själ.

Jag har min häst som jag rår om å tar hand om var morgon innan min resa tar mig till Kivik för att skapa i choklad.

Jag vill med Cake Cowboy få skapa min livsstil med country, cowboys, choklad å bak. Att få leva mitt liv med det största av mina intressen av country, hästar, cowboy, choklad, praliner, tårtor å att väva ihop detta till en njutning, en upplevelse för dig å mina kunder. Där ni skall känna er välkomna och stå i centrum. Där jag vill skapa bakverk till er utifrån mig. Att komma till Cake Cowboy skall vara att få uppleva å se något nytt varje gång. Att smaker ändras, tårtor skapas å den ena å den andra tårtan å pralinen är inte den andra lik.

Att möta det jordnära, det skeva, det som inte är det andra likt, det unika, det som bara är som det är, smakar som det skall smaka å att kunna sätta guldkant på det som bara är jag, som jag kan skapa å du få uppleva genom mina smaker å bakverk från mitt hjärta.

Jag önskar och hoppas att du vill följa med mig på min färd mot horisonten av möjligheter att uppleva å få smaka på de verk å skapelser som är i min monter. De är skapade på en passionerad resa i nyfikenhet, smak, färg å konsistens.

All Kärlek, Markus

TÅRTOR

Cake Cowboy, din konditor för en passionerad resa i nyfikenhet, smak, färg och konsistens.

Cake Cowboy gör din tårta, din pralin, ditt bakverk som passar din smak. Jobbar med sin känsla och skapar sitt bakverk på sitt sätt att komma så nära din idé, din smak på ditt bakverk som det bara går utifrån sitt hjärta i kärlek till de bakverk som jag gör.

Cake Cowboy jobbar med ekologiska, närproducerade och äkta råvaror i ett ärligt konditori så långt det går. Så behöver du en tårta, pralin, ett bakverk till din smak som kommer från en konditors själ att skapa på sitt sätt som är här å nu, en kombination som inte kommer vara på samma sätt flera gånger.

Ta då kontakt med Cake Cowboy för din idé och smak, för vidare tanke till ett bakverk, en beställning och leverans. Cake Cowboy finner du i en chocolate saloon i Kivik på Österlen. I närhet till natur, till den lilla hästen på betet, att där få skapa de bakverk som skall ge passion i smaker och konsistens, å få känna smakernas kombinationer i en nivå som bara är...

Bröllop Cake Cowboy

Beställ tårta till ditt bröllop. Cake Cowboy sätter ihop din smak, din konsistens å din form efter sitt hjärta å själ, så långt det går.

Så ta kontakt å träffa Cake Cowboy för diskussion å samtal om din
tårta till ditt bröllop, kalas eller fest.

Tårtsmaker att välja på


PassionHallon: mörk chokladmousse, passionspannacotta, hallonkompott, tunna browniebottnar


ÄpplenNougat: ljus och mörk chokladmousse, nougatkräm med hasselnöt, calvadosäpplen, chokladbotten


BjörnbärMascarpone: mörk chokladmousse, björnbärskompott, mascarponekräm med vanilj, mandelscharkond

EVENEMANG

KURSER

Att gå kurs hos Cake Cowboy ska vara en resa att få möta råvaror, choklad å lära sig att sätta ihop de olika delarna. Att förstå hur råvaror fungerar å temperaturer. Där vi kan skapa från oss själva. Där du står i fokus så att du skall få lära dig att du får göra fel, hur mycket du vill. För det är då vi lär oss hur vi skall ta oss från ett fel till att det skall bli rätt.

Mina kurser där jag lär dig om choklad å bakverk utifrån min kunskap å mig, där jag får dela med mig av min kunskap som jag har lärt mig under mina drygt 20 år som konditor, bagare och kock få lov att undervisa dig och lära dig min största passion.

En kurs som är 1,5 - 2 timme
Här lär vi oss att göra ganache å att skapa emulsion. Att fylla färdiga skal, rulla i choklad, dekorera med nötter, fröer, kakao. Göra en pralin som är väldigt enkel att göra.
Vi går igenom hur man tempererar choklad.
Du får ett recepthäfte och ca 20-25 praliner som du själv har gjort att ta med hem.
550kr/person
Kursdatum 2018: 8 september och 6 oktober
Anmälan till: kurs@cakecowboy.se

En kurs som är 3-4 timmar
Här lär vi oss att göra ganache å skapa emulsion. Att temperera choklad och gjuta egna pralinskal och fylla dem med din egen ganache. Jobbar med vit, ljus å mörk choklad.
Du får ett recepthäfte och ca 30st handgjutna praliner som du själv gjort att med hem.
1095 kr/person
Kursdatum 2018: 22 september och 20 oktober
Anmälan till: kurs@cakecowboy.se

Så samla vänner, bekanta och familj för en härlig upplevelse tillsammans.

MEDIA

Notice: Undefined variable: heading_title in /www/webvol3/vw/d9ki2ubm65paajf/cakecowboy.se/public_html/catalog/view/theme/cakecowboy/template/common/home.tpl on line 211